dissabte, 16 de març del 2024

Caritas emergència

 
 
Des del 7 d’octubre del 2023 Gaza viu una crisi humanitària que converteix la regió en una zona pràcticament inhabitable, amb més de 29.954 palestins morts i 1.200 israelians i estrangers, dels quals el 70% són dones i nens.
Les morts de civils continuen augmentant diàriament i la manca d’accés a aliments, aigua potable i tractament mèdic està posant la població civil en una situació de risc encara més gran. A més, el 85% de la població ha estat expulsada de casa seva, més del 60% dels habitatges han quedat destruïts o danyats i les escoles s’han vist obligades a tancar.
Sota la runa la vida es fa insuportable per als 2,2 milions de persones que s’hi troben atrapades.
1,7 milions de persones, el 75% de la població de Gaza, s’han vist desplaçades, i moltes famílies han patit diversos desplaçaments, en busca de seguretat.
 
Comptem amb un equip de Càritas Jerusalem que treballa directament a la Franja de Gaza. Després de la destrucció parcial de la clínica de Càritas per un bombardeig, el personal sanitari s’ha reorganitzat en tres equips que atenen la població al sud de la Franja.
Malauradament, la crisi humanitària no acabarà a curt termini. Per això, Càritas Jerusalem ha aconseguit donar suport a:
900 persones en atenció primària
900 persones en ajuda alimentària
358 famílies allotjades i 81 empleats de Càritas van rebre diners en efectiu
A més, s’atendran un total de 23.275 persones a través de la renovació del Centre mèdic de Caritas Gaza, la prestació de serveis d’atenció sanitària a Gaza i Rafah, l’ajuda de diners en efectiu a 2.750 famílies per a necessitats bàsiques, i la cura de la salut mental de 500 nens i cuidadors, així c
om 100 empleats de Càritas Jerusalem.
 
“La brutalitat d’aquesta guerra no ha deixat racó sense tocar, i als carrers ressonen els crits dels que han perdut els seus éssers estimats. En aquesta crisi humanitària, les històries que arriben de Gaza mostren un patiment incomprensible”
Càritas Jerusalem
 
“A la guerra de Gaza, ser mare d’un nadó significa el doble de por: la por a la mort per no poder escapar dels bombardejos, a més de la por de no poder alletar el nen per l’escassetat d’aigua i aliments”.
Abeer, oficial de projectes del personal de Càritas a Gaza
NECESSITEM LA TEVA AJUDA
 

Amb només el 53% del pressupost cobert, per la crida que es va fer el passat mes de gener, es necessiten fons de manera urgent.
Necessitem el suport de tota la societat per atendre les víctimes del conflicte i donar-los suport abans les dures condicions de vida que pateixen. Pots fer el teu donatiu directament als comptes de Càritas Espanyola que trobaràs a continuació:
 
CÁRITAS ESPAÑOLA 

Caixabank ES87 2100 5731 7602 0048 3702
Santander ES64 0049 6791 7121 1601 6165

EMERGÈNCA A TERRA SANTA

SITUACIÓ DE L’EMERGÈNCIA

LA RESPOSTA DE CÀRITAS

TESTIMONIS DES DE TERRA SANTA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada